У суботу, 19 квітня, 6 кораблів та суден Військово-морських сил України, які були заблоковані російськими військовослужбовцями, вийшли з місця своєї колишньої дислокації озера Донузлав і взяли курс на Одессу. Про це пишуть Факти.

Як повідомляє сайт газети «Флот України», внаслідок досягнутих домовленостей між оборонними відомствами України і Росії Південну військово-морську базу в смт Новоозерне, що була захоплена російськими військами спеціального призначення, залишив середній десантний корабель «Кіровоград», протичовновий корвет  «Вінниця», артилерійський катер  «Херсон», буксир  «Ковель», танкер  «Горлівка» і буксирний катер   «Новоозерне».

Це стало можливим після того, як судна допоміжного флоту Чорноморського флоту Росії приступили до активних дій із розблокування виходу з озера Донузлав, де базувалися українські кораблы. Як раніше повідомлялося, в ніч на 6 березня заради того, щоб кораблі Військово-Морських Сил України не змогли вийти в море, російські військові на виході з озера Донузлав затопили великий протичовновий корабель  «Очаків», рятувальне водолазне судно  «Шахтар» і два судна забезпечення. Минулого тижня до Одеси українськими військовими моряками вже були виведені з портів Криму танкер  «Судак», судно  «Шостка», корабель управління «Донбас», ракетний катер  «Прилуки», танкер  «Фастів»і судно розмагнічування  «Балта».

Читайте також: У Луцьку вшановують московських окупантів?