Про будівництво котеджів на території загальнозоологічного заказника «Павлівський» ми писали в матеріалі «Хто побудував котедж і полює у Павлівському заказнику?». Поки нашим журналістам телефонували люди, наближені до міського голови, а коментатори на сайті кричали, що все законно, інцидентом займалась прокуратура. Пише Нововолинський інформаційний портал.

«Вказана земельна ділянка площею 4,0 га… виділена ТзОВ «Павлівське мисливське господарство» в культурно-оздоровчих цілях… на 25 років… до земель загально зоологічного заказника «Павлівський» не відноситься», - йдеться у відповіді прокуратури Іваничівського району на запит МГО «Молодіжна ініціатива». «Раніше там був розсадник. А який з розсадника заказник? Просто таблички стоять», - пояснили у прокуратурі. Про те, хто полює поблизу заказника "не в сезон", прокурори скромно промовчали.

Прокуратура сама не перевіряла – залучили спеціалістів Державної екологічної інспекції та Інспекції державного архітектурного контролю. І недарма, бо ж «браві хлопці» «накопали» багато цікавих речей.

Зокрема, встановлено, що те саме «Павлівське мисливське господарство» проводить реконструкцію (!) господарських будівель без належної документації. Мало того, підприємство використовує землю без належної правовстановлюючої документації та без укладеного договору оренди. «Встановлено порушення чинного законодавства в діяльності ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» як постійного лісокористувача», - йдеться в листі прокуратури.

Тут цікаво. «Павлівському мисливському господарству» 4 гектари виділив щедрий тоді ще очільник ВОДА Борис Клімчук. Це сталося минулого року перед Днем Незалежності (22 серпня): на 5 років і «з метою використання в культурно-оздоровчих та рекреаційних цілях». Рівно через 2 місяці Клімчук скасував це розпорядження, натомість землю віддав тому самому товариству, але вже на 25 років. Право користування належало б оформити договором, але його до сьогодні (як і грошей за оренду) немає.

А тим часом, як нам розповіли місцеві жителі, ТзОВ «Павлівське мисливське господарство» ліцензії на полювання продає тільки «своїм». А наприкінці лютого бачили, як на полювання приїжджав мер Віктор Сапожніков і підприємець Віктор Ярема.

Журналісти "НВІПу" продовжуватимуть розслідування, згодом - ще багато цікавого ))