Наступного тижня активісти Самооборони Майдану на Волині проводитимуть громадські слухання щодо кандидатів на посади керівників районних та міських відділів міліції.

Відповідна процедура уже погоджена із обласним керівництвом правоохоронного відомства, – повідомили IA ZIK у прес-службі Волинської Самооборони Майдану.

Так, було обрано пілотні райони для введення прозорого механізму призначення начальників відділів міліції. До числа пілотних районів увійшли: Турійський, Маневицький, Любомльський, Луцький та міста Луцьк, Володимир-Волинський, Ковель.

У Любомльському, Турійському, Маневицькому районах та місті Ковелі (з обслуговування міста Ковель та Ковельського району) відбудуться громадські слухання щодо кандидатур на посади керівників райвідділів, адже нині вони є без начальників. Після громадських слухань кандидатів буде розглядати кадрова комісія УМВС.

У містах Володимир-Волинський (з обслуговування міста Володимира-Волинського та Володимир-Волинського району), Луцьк та у Луцькому районі громадські слухання проходитимуть наявні начальники міліцейських відділків, а також буде можливість запропонувати кандидатури на їх заміщення.