В Одесі учасники мітингу за федералізацію України заявили про намір відправити у відставки голову Одеської облдержадміністрації Володимира Немировського, - повідомляють Факти.

Як передає кореспондент УНІАН, на Куликове поле прийшли близько 500 осіб з прапорами організацій «Народна альтернатива», «Молодіжна єдність» і «Боротьба», російськими триколорами, червоними прапорами і прапорами Військово-морського флоту СРСР, штандартами Одеси.

Присутні також тримали різні плакати проросійського змісту, портрети Сталіна, велику розтяжку «Народна дружина» тощо.

Промовці говорили про необхідність федералізації України і зближення з Росією.

Як заявив активіст Ростислав Барда, «ми виступаємо за створення трьох федеральних округів – південного, східного і центрального». Він також закликав присутніх «триматися, оскільки хунта протримається максимум два місяці».

Депутат Одеської обласної ради В‘ячеслав Маркін (Партія регіонів) закликав всіх 24 квітня зібратися біля будівлі облради, де проходитиме чергова сесія, і «підтримати нашу вимогу про відставку губернатора Одеської області, призначеного нелегітимною владою».

Постійна учасниця проросійських мітингів у Одесі Ніна Качанівська закликала закидати землею протитанкові рови, «заривши в них бандерівців», встановлені українськими військовослужбовцями металеві «їжаки» розфарбувати в кольори російських триколорів і відвідати на блокпостах євромайданівців, щоб «привітати» з Великоднем.