Під час «народного сходу» в Луганську виник конфлікт між представниками так званого «Народного ополчення», яке очолює Олексій Мозговий, та штабом армії Південно-Сходу, як називають себе люди знаходяться в СБУ. Як виявилося, серед делегатів сходу Мозговий не числився, пише «Политика 2.0».

Частина людей, що знаходилася ближче до входу в будівлю, почала скандувати: «Мозговий! Олексій Мозговий - народна самооборона»!. Під крики натовпу він вліз барикади із закликами почати нарешті позбавлятися від продажних чиновників: «Народ, ви за звільнення від чиновників? Ви за звільнення від продажного депутата? Від олігарха? І це правильний вибір! Це єдиний вибір, який ми повинні зробити! Фашист найголовніший у нашому регіоні - це продажний чиновник! Ми будемо домагатися тільки чистих рядів, чистого народного руху без чиновників і депутатів! Проведення єдиного референдуму по всьому південному сходу! І визначення його територіальної приналежності без балачок і відступів!».

Після закінчення виступу Мозгового почалася бійка. Його прихильники спробували прорватися в будівлю СБУ, але їх не пустили.

Самого Мозгового назвали «провокатором» і звинуватили в «дешевій передвиборчій агітації».

«Це провокація щоб зірвати вибори, які вирішили провести сьогодні!Запитайте у Мозгового, де гроші з Росії! Мозговий, ви що, охреніли вже повністю? ! Одну справу робимо!» - вигукували з імпровізованої сцени.

Фактично, в таборі активістів, які захопили СБУ, стався серйозний розкол, про що свідчить мова Мозгового і реакція на неї.

,

,

Фото: «Политика 2.0»

Нагадаємо, Олексій Мозговий, випускник луганського «кулька», родом з Нижньої Дуванки Сватівського району, жив у Сватово, співав в ансамблі «Сватівські козаки». В шкільні роки в нього було прізвисько Клюй, Мозгоклюй. Є одним з лідерів «Народного ополчення Донбасу». Нещодавно Олексій Мозговий відвідав Москву для того, щоб заручитися підтримкою російської влади. Там він зустрічався з депутатами Держдуми Володимиром Жириновським і Сергієм Мироновим, а також публічно закликав Володимира Путіна до «рішучих кроків» і просив підтримки . При цьому він позиціонував себе як головного лідера проросійських активістів у Луганську.