Люди із Харкова не можуть зрозуміти що відбувається в Україні, -  кажуть представники Волинської Самооборони Майдану, які сьогодні повернулися зі сходу. Своїми враженнями від поїздки вони поділилися із кореспондентами. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Член охорони громадського порядку Самооборони Волині Сергій Рижков, каже, що більшість місцевого населення взагалі не розуміють що відбувається в Україні. Мовляв, це не байдужість, а просто нерозуміння.

Основною ціллю поїздки волинської Самооборони на схід було спілкування з людьми.

«На мітингах люди не агресивні, більшість не може зрозуміти що відбувається. Їм взагалі напевно не розповідають про західну Україну, центральну, вони просто живуть самі по собі», - каже він.

Зі слів Сергія Рижкова, міліція   так як і влада, зовсім до народу байдужі. Люди намагаються вийти з України, бо влада іншого шляху їм не показує.

Ще один представник формування з охорони громадського порядку на Волині Констянтин Байчук каже, що мітинги у Харкові дуже малочисельні. Також люди виходять під різними прапорами і з різними думками.

«Нема такого, що всі хочуть піти з України. Є такі, що шукають кращого життя, але вони не можуть сформулювати що ж для них є кращим. Російські ЗМІ і телеканали мають більший вплив»

За словами самооборонівців, у Харкові є різні громадські організації, які відстоюють різну думку. Навіть є формування Самооборони та Автомайдану, але на думку волинян, вони некоординовані.

«На мітингах б`ють людей, міліція в це не втручається», - каже Констянтин Байчук.

Також волинські самооборонівці помітили, що великим подвигом для харків’ян - підняти прапор України. Коли активісти по приїзду підняли жовто-блакитний прапор, люди позбігалися і почали кричати, що викличуть міліцію.

«Прапор – це подвиг. Коли прапор майорить над будинком – це людина зробила вчинок, висловлює свою позицію»

А взагалі активісти приїхали із хорошими враженнями – чисте місто, гарні будинки і хороше освітлення.