Підприємець незаконно використовував пам'ятку культурної спадщини, розташовану в центрі Луцька. Обласна прокуратура виявила порушення - тепер горе-бізнесмену доведеться сплатити штраф. Про це інформує офіційний сайт обласної прокуратури.«»

Відповідно до рішення Рівненського апеляційного господарського суду від 01.04.2014 року управління культури Волинської облдержадміністарції не укладатиме з приватним підприємством «Домінанта» охоронного договору на пам'ятку культурної спадщини – келії колишнього монастиря бернардинів у Луцьку. Оскільки підприємство не є орендарем пам'ятки культурної спадщини, то правові підстави для укладення такого договору відсутні. 


До слова, Вищий господарський суд України 31 січня цього року задовольнив касаційну скаргу прокуратури та зобов’язав приватне підприємство «Домінанта» звільнити приміщення келій колишнього монастиря, які є пам’яткою культурної спадщини, та передати їх Фонду державного майна України.

Відтак приміщення буде звільнене й передане державі. Наразі з підприємства стягнули понад 150 тисяч гривень штрафу за період безпідставного користування приміщеннями загальною площею понад 100 квадратних метрів, що знаходяться в Луцьку на проспекті Волі, 2.