Прокуратура Західного регіону України розпочала досудове розслідування за фактом отримання шляхом обману понад 90 тисяч гривень одноразової грошової допомоги, - повідомляє прес-служба прокуратури Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

Волинська прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Західного регіону України за результатами перевірки додержання вимог бюджетного законодавства встановила факт вчинення кримінальних правопорушень колишнім військовослужбовцем однієї з військових частин, що на Волині.

Встановлено, що прапорщик К., діючи умисно та з корисливих мотивів, використав завідомо підроблений документ щодо отримання ним травми під час виконання обов’язків військової служби.

Як повідомив начальник відділу захисту прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури регіону Євген Гладій, використавши ці документи, колишній військовослужбовець 26 лютого 2014 року отримав у Волинському обласному військовому комісаріаті понад 90 тисяч гривень одноразової грошової допомоги, якими розпорядився на власний розсуд.

За таких обставин у діях колишнього військовослужбовця вбачаються ознаки злочинів, передбачених частиною 2 статті 190, частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України (шахрайство та підроблення документів).

Відомості щодо вказаних кримінальних правопорушень внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. При процесуальному керівництві Волинської прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері досудове розслідування здійснює слідче управління УМВС України у Волинській області.