Жителі села Старий Чорторийськ Маневицького району будучи «під мухою» вивезли підводою два металеві козирки від недіючого понтонного мосту на суму 1 029 гривень. Інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Чоловіки разом випивали і тут їм спало на думку як можна добре заробити і вирішили привласнити нічийний металобрухт, а потім здати його.

Один з чоловіків потайки взяв у своєї матері підводу і чоловіки рушили «на діло». Коли ж під’їхали до мосту, то виявили два «безхозні» металеві козирки до понтонного мосту.

Ділки довго морочилися із «здобиччю», адже один металевий козирок важить 264 кг. Як уже пізніше вони розповідали слідчим, спочатку вони ставили козирки «на ребро», потім перекочували до підводи і уже потім закидали на віз.

Після того як злодії повантажили металобрухт на віз вирішили заховати їх у копі сіна свого товариша, а «здавати» уже на ранок.

Коли ж чоловіків викрили, то вони одразу ж зізнались у скоєному та  просили суворо не карати, однак справу таки передали до суду.

Маневицький районний суд заслухавши показання обвинувачених та вивчивши матеріали справи постановив засудити одного зі злодіїв до двох років умовно, а його товариши, зважаючи на те, що він має непогашену судимість – до п’яти років ув’язнення.