У Луцькій райдержадміністрації відбулося засідання Громадської Ради. Новопризначений голова Юрій Цейко вислухав усіх її членів. Про це пише Волинська газета.

А цього великоднього дня до його кабінету завітали представники районної добровільної благодійної організації «Спілка «Чорнобиль» зі своїм очільником Федором Рузаком (він же голова Громадської Ради), керівник районного навчально-реабілітаційного центру дітей-інвалідів «Наші діти» Наталія Токарук, представник Червоного Хреста у районі Євгенія Роюк, голова районної організації ветеранів війни та праці Юрій Сургент, очільниця новоствореної районної громадської організації жінок Тамара Козачук, голова райорганізації ВФСТ «Колос» агропромислового комплексу України Іван Кузьмич, представник профспілки працівників освіти Олександр Котко, редактор райгазети «Слава праці» Михайло Лапків та інші. 

Розмова йшла про сиріт, неповносправних, хворих, малозабезпечених, ветеранів Великої Вітчизняної і дітей війни, афганців, чорнобильців, власне, про великий масив проблемних питань і соціальних допомог. Називалися конкретні цифри, факти, прізвища потребуючих і благодійників. Говорилося про сотні добрих справ – від зарядки у школах і медико-соціальної роботи у селах до адресної допомоги на проїзд у громадському транспорті, підтримку онкохворих, оздоровчі табори для дітей, про потребуючих і благодійників. У цьому Луцький район має чималий досвід, хоча, всі визнають, що ця робота потребує удосконалення, активізації, залучення молодіжного ресурсу, фінансів і допомоги державної влади. Юрій Федосійович запевний, що він готовий до конструктивної співпраці, сподівається як на діалог, так і контроль з боку громади.

– Ми маємо зробити все, щоб змінити життя на краще, – мовив голова райдержадміністрації. – Нас спонукає до цього подвиг героїв, що поклали голови на Майдані…

Члени Громадської ради при Луцькій райдержадміністрації залишилися задоволені спілкуванням з новим очільником району. Домовились такі зустрічі проводити щомісяця. Координуватиме роботу голови райдержадміністрації з членами громадської ради його заступник Арсен Сидорчук.