Мешканець Турійського району за допомогою металошукача збирав старі боєприпаси та носив їх додому. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Чоловік зберігав домашній арсенал у підобних приміщеннях. Окремі снаряди навіть розбирав, пристосовував та використовував у господарстві для насипання зерна худобі. 

Одного дня до обійстя винахідливого селянина навідалися правоохоронці з понятими. Вони швидко провели обшук та розшукали заховані бойові предмети. Виявили гільзи, патрони, тротил. 

Спершу чоловік відхрещувався від усього цього «добра», запевняв, що навіть не знав, що у його господі є стільки боєприпасів. Мовляв, усе це натягали й поховали діти, а він з дружиною ні сном, ні духом про це не знав. 

Однак свідки запевнили, що бачили, як міліціонери знаходили та виносили з хлівів та комірчин різні снаряди і ржаві патрони. 

Таким чином у господаря було вилучено три корпуси гранат, покритих корозією, п'ять патронів, калібру 7,62 мм, та близько 200 г речовини коричневого кольору, ззовні схожої на вибухову та корпус автомата з магазином. 

Справу передали до суду. 

Зваживши усі «за» і «проти», Турійський районний суд визнав чоловіка винним у зберіганні зброї та засудив його до трьох з половиною років позбавлення волі. Однак звільнив від вібування призначеного покарання, якщо він протягом іспитового строку в півтора роки не вчинить нового злочину. 

На вирок може бути подана апеляція.