Сьогодні під час засідання постійної комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва розглядалось питання «Про втрату чинності рішення міської ради від 26 лютого 2014року». Ініціює дане питання депутат Луцької міської ради Євген Ткачук. Про це пише інтернет-видання «Під прицілом».

Нагадаємо, що рішенням сесії від 26 лютого 2014 Луцька міська рада розірвала договір з Облспоживспілкою. Багато підприємців Завкозального ринку кілька років виступали проти ОССТ та приходили мало не на кожну сесію міськради з проханням розірвати договір.

Коли ж міська рада таки пристала на вимоги підприємців і таки прийняла проект рішення «Про розірвання договору між Луцькою міською радою та Облспоживспілкою», з’явилась інша когорта підприємців, які просять скасувати це рішення, мовляв ніколи так добре не працювалось, як з ОССТ.

Тому підприємці звернулися по допомогу до депутата Луцькради Євгена Ткачука, який і підготував новий проект рішення.

На засіданні комісії депутат зачитав звернення від підприємців до депутатського корпусу Луцької міської ради, у якому йдеться про те, що зробила Облспоживспілка для підприємців.

«Було облаштовано доїзди пожежних машин, влаштовано водовідведення, вкладено бруківку…Тому просимо скасувати рішення міської ради і відновити договір з Облспоживспілкою», - йдеться у заяві.

Крім того представник від підприємців Завокзального ринку В’ячеслав запевняє, що більшість працівників ринку взагалі не знали про скасування договору між міською радою та Облспоживспілкою.

Депутат міськради Євген Ткачук запевнив, що Облспоживспілка «повернулася лицем до підприємців».

«Зараз Облспоживспілка повернулася лицем до підприємців, ведуться переговори. Позовні заяви з суду відкликаються. Вже заключено 710 договорів до 2031 року», - додавусіх Ткачук.

Голова комісії, депутат Луцької міської ради, який є автором проекту створення КП «Комунальний ринок» Юрій Вега поцікавився чи може ОССТ нарешті пояснити чим обумовлений розмір орендної плати.

На це взялась відповідати бухгалтер Облспоживспілки.

«Калькуляція у нас є. У розмір оренди входить питома вага металоконструкцій, розмір земельної ділянки, процент співвідношення на адміністративні витрати», - пояснила працівник ОССТ.

Член комісії, депутат міськради Катерина Мельник заперечила, що адмінвитрати включаються до калькуляції розміру орендної плати та поцікавилась скільки людей виступає «за», а скільки «проти» розірвання договору з Облспоживспілкою.

«689 підприємців виступають проти розірвання договору з ОССТ, а тих хто за може 10, а особливо виступають, я знаю тільки 2», - відповіла бухгалтер Облспоживспілки.

Представник підприємців В’ячеслав почав переконувати комісію у тому, що не можна скасовувати рішення міської ради через одну людину.

 «На тій сесії, коли ви скасовували оренду, виступала людина, яка мала проблеми з розташуванням, але повноважень виступати від імені всіх підприємців вона не мала, вона просто пішла і виступила. Тому міська рада, не може через одного підприємця і депутата Шибу приймати таке рішення. І взагалі в чому інтерес міської ради в створенні Комунальний ринок?», - поцікавився підприємець.

На це голова постійної комісії з питань торгівлі Юрій Вега пояснив, що проект рішення про створення КП «Комунальний ринок» мав лише започаткувати процес, а не тільки підтвердити документально уже створене підприємство.

«Ви зрозумійте, ніхто ж не казав про те, що ми створимо Комунальний ринок без врахування інтересів підприємців. Це мало дати початок його створенню – уклали б статут, зробили техніко-економічне обґрунтування у відкритому процесі, а не кулуарно та підковерно», - пояснив Вега.

Депутат Луцькради Роман Романюк цілком підтримав пропозицію колеги Євгена Ткачука та переконливо просив комісію підтримати проект рішення.

«Ткачук молодець, набрався сміливості і підтримав людей. Більшість депутатів дійсно прийняли рішення всупереч позиції підприємців, як на мене мабуть багато кому не подобається, що хтось заробляє. А Облспоживспілка до речі вчасно сплачує кошти до міської ради», - підтримав рішення депутат Романюк.

Як результат, 3 депутатів - Євген Ткачук, Катерина Мельник і Роман Романюк на комісії підтримали проект рішення. Проти проголосував лише Юрій Вега.