У Харкові о 18.00 розпочався мітинг-молебень за єдність України. На площі Конституції зібралося близько семи тисяч харків'ян, переважно - молоді люди від 17 до 40 років. Про це пишуть Факти.

Це студенти, представники громадських організацій, трудових колективів і інші городяни. Люди тримають українські прапори і плакати: «Путін СТОП», «Сепаратисти, геть з Харкова», «Харків - це Україна».

Мітинг розпочався з виконання національного гімну. «У нас мирне зібрання, покликане об'єднати жителів міста, всіх громадян з єдиною метою: помолитися за єдність України», - каже ведучий зі сцени. В молитві беруть участь представники УПЦ КП, УПЦ МП, Вірменська Апостольська церква Харкова, католики і протестанти. Площу охороняють близько 400 співробітників міліції. Близько 50 футбольних ультрас намагалися пройти на площу в балаклаві, але правоохоронці не пускали їх, поки ті не відкрили особи.

У мітингу беруть участь представники Київського та Харківського автомайдану, які перед початком мітингу проїхали автопробігом по основних вулицях міста. Їх безпеку забезпечував патруль ДАІ.

ВІДЕО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ