Сепаратисти у Слов'янську з початком активної фази антитерористичної операції намагаються виставити між собою та військами щит з мирних жителів, - пишуть Факти.

Численні заклики до беззбройних людей стати на шляху військової техніки поширюються через соціальні мережі.

"Терміново!!! Потрібні мирні жителі на БЗС і Черевковку (блок-пости навколо Слов'янська). У нас почалася спецоперація всі, хто можуть на комбікормовий і туди звідки дим всім всім всім друзі сусіди родичів у нас почався штурм!!!!!!! Потрібно блокувати всі в'їзди в місто, не пускаємо ВС в місто!!!", - говориться в одному з таких закликів.

Тим часом стало відомо, що сепаратисти почали розміщуватися у школах Слов'янська. З їх слів "з метою захисту дітей".

Як повідомляє МВС України, під час проведення антитерористичної операції, підрозділами МВС та МО розблокувати та знищено 3 блокпоста незаконних збройних формувань в північно-східній частині міста Слов'янська Донецької області.

Під час бойового зіткнення до 5 терористів було знищено. З боку учасників АТО один боєць отримав поранення.

Також в місті були поширені листівки, в яких закликають населення дотримуватися спокою, по можливості не залишати свої будинки, не відпускати дітей без нагляду батьків на вулиці міста, не піддаватися на провокації та не виконувати злочинні накази представників самопроголошеної незаконної влади.

інформацією з джерел в АТО, самопроголошений мер Слов'янська Пономарьов оголосив про «розстріл на місці кожного, у кого буде виявлено ця листівка».