Невідома третя сила провокує на Волині міжрелігійну війну. Таку підозру 24 квітня під час прес-конференції озвучив голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

Валентин Марчук спростував інформацію, оприлюднену в деяких соціальних мережах про те, що у Великодню ніч прихожанам Свято-Покровської церкви невідомі роздавали листівки із закликами підтримати позицію президента сусідньої агресивної держави – Російської федерації – Володимира Путіна. Ці чутки викликали активне обговорення в соціальних мережах, тому духовенство вирішило зібрати журналістів, аби поставити всі крапки над «і».

До слова, жодних підтверджень чи хоча б зображень самих листівок користувачі соцмереж так і не оприлюднили.

«Це своєрідна провокація. Очевидно, це справа рук третьої невідомої сили», - зробив припущення протоієрей. Опісля він наголосив, що церква навпаки всіляко співпереживає за ситуацію в країні. «Ми навіть фестиваль «Бог багатий милосердям» перенесли через події в країні», - нагадав Валентин Марчук. Крім того, він звернувся до волинян із проханням у подібних ситуацій звертатися безпосередньо до нього та не поширювати завідомо неправдивої інформації. «Я є всюди!», - наголосив він, маючи на увазі, що його можна знайти в усіх соцмережах, активним користувачем яких він є. Також протоієрей додав, що життя церкви – це не політика та закликав не починати міжрелігійну війну.