Президент Росії Володимир Путін своїми діями мстить Україні за минулу революцію і вигнання Віктора Януковича, - пишуть Факти.

Про це заявив російський бізнесмен, екс-глава ЮКОСа Михайло Ходорковський, відкриваючи конференцію «Україна-Росія: діалог», яка сьогодні проходить у Києві.

«У першу чергу ми зібралися тут, бо не згодні з політикою президента Росії Володимира Путіна щодо України. Ми хочемо висловити солідарність з українським народом, якому кремлівський режим намагається перешкодити самостійно будувати своє життя», - сказав Ходорковський.

За його словами, російська пропаганда бреше своїм громадянам «і ми хочемо сказати людям те, що самі тут бачимо і чуємо».

«Президент Путін не вирішує глобальні стратегічні завдання. Він знову, тепер уже в Україні, використовує свої можливості, для , щоб помститися за особисту образу. Ображений він за революцію, за вигнання екс-президента Януковича і його корумпованого оточення», - сказав він.

У конференції очікується участь російських і українських журналістів, економістів, політологів, громадських активістів, політиків.

Відео можна перглянути тут