Відбулось перше пленарне засідання чергової п’ятдесят четвертої сесії Ковельської міської ради, на якій було розглянуто понад п’ятдесят питань порядку денного, - повідомили у прес-службі міськвиконкму. Пише Про Ковель.
На початку сесії згідно регламенту обранці громади озвучили звернення та запити. Зокрема йшлося про вирішення проблеми, яка впродовж багатьох років турбує ковельчан: очищення повітря від неприємних запахів та шкідливих викидів в результаті переробки відходів тваринного походження на Ковельському ветсанзаводі.  
Інше звернення стосувалося забруднення міста побутовими відходами. До Великодніх свят у Ковелі було проведено місячник з благоустрою. З поміж інших територій, було впорядковано та очищено від сміття прибережні смуги біля річки Турії. Проте уже зараз вони знову засмічені. Міський голова Олег Кіндер звернувся до журналістів, присутніх на сесії, аби через засобів масової інформації вплинути на свідомість тих громадян, які порушують правила благоустрою, зневажаючи працю комунальників та і
нших ковельчан, котрі взяли участь у загальноміській толоці.  
З метою вшанування пам’яті борців за волю України, на підставі звернень громадськості, Станичного Ковельської міської станції братства вояків ОУН-УПА Володимира Осіюка та депутата Ковельської міської ради Віри Федосюк, керуючись наказом Державного Комітету з будівництва та архітектури Міністерства культури і мистецтв України від 30.11.2004 року №231/806 «Про затвердження порядку спорудження (створення) пам’ятників і монументів», постановою Кабінету Міністрів України від 25.11.1999 року №2137 «Про затвердження Порядку проведення архітектурних та містобудівних конкурсів» міська рада вирішила оголосити відкритий конкурс на кращу ідею спорудження пам’ятника «Борцям за волю України». Визначено термін проведення конкурсу - з 29 квітня по 29 серпня 2014 року. Функції журі доручено архітектурно-містобудівній і художній радам при управліннях культури, містобудування та архітектури Волинської обласної державної адміністрації. Затверджено Положення про конкурс на кращу ідею спорудження пам’ятника «Борцям за волю України» (ознайомитись з Положенням можна у рубриці «Анонс»).
З метою визначення обґрунтованості запланованих капіталовкладень та витрат інвестиційної складової у структурі тарифів на теплопостачання за регульованим тарифом на принципах економічної діяльності, а також цільового використання коштів, міська рада вирішила погодити інвестиційну програму підприємства теплових мереж «Ковельтепло» на 2014-2015 роки.
Крім того, депутати дали дозвіл на розроблення детальних планів територій розміщення ряду об’єктів: виробничого призначення та складів по вул. Брестській; дорожнього сервісу по вул. Варшавській; адміністративного призначення та сфери послуг по вул. Геологів. Також було внесено зміни до "Програми соціального захисту окремих категорій мешканців м. Ковеля на 2014 рік"; затверджено розпорядження міського голови; взято до відома інформації про підготовку спортивних закладів міста до роботи під час літніх канікул та про роботу центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів м. Ковеля.
Під час першого пленарного засідання розгялнуто ряд питань щодо регулювання земельних відносин у місті, з яких прийняті відповідні рішення.
Більшістю голосів депутати підтримали звернення Юлії Тимошенко до співвітчизників щодо боротьби Українського народу за збереження державної незалежності і суверенітету України та до Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо вжиття невідкладних дієвих міжнародних заходів впливу проти російського агресора. Обидва рішення разом із зверненнями будуть опубліковані в газеті «Вісті Ковельщини».
Друге пленарне засідання 54-ї сесії міської ради відбудеться 29 квітня о 10.00 год.