Масовими побоями та захопленням заручників закінчилася мирна акція за Єдину Україну в Донецьку. 12 травмованих, 5 розбитих автівок. Про це пишуть Факти.

Перший удар взяв на себе Автомайдан. Понад 30 машин з національними прапорами автопробігу «За єдину Україну», які виїхали на центральні вулиці Донецька, обстріляли і закидали «коктейлями Молотова» та камінням. Однак ходу городян, які намагаються демонструвати, що Донеччина – проти сепаратизму і за єдину Україну – ці бандитські атаки не зупинили. Люди на свій страх і ризик вийшли на центральні вулиці міста. Учасники ходи скандували «Слава Україні» та вимагали у Путіна забрати своїх озброєних бандитів з області. Підступно – з-за спини - на мирну акцію напали невідомі із закритими обличчями.

кидали в мирних городян каміння та світлошумові гранати. Лунали постріли й вибухи. Очевидці переконують - бачили на балконах та дахах багатоповерхівок снайперів з гвинтівками. Двох постраждалих госпіталізовано. Десятьом медики допомогли і відпустили додому. Серед постраждалих – місцевий кореспондент «Дзеркала тижня» Євген Шибалов. Йому каменем розбили голову.

Коли учасники мітингу почали тікати у двори та до магазинів, їх наздоганяли люди з арматурою та битками. Організатори нападу на мирну акцію «за Єдину Україну» - невідомі. Чотирьох заручників - учасників акції – екстремісти утримують в колишньому офісі Партії регіонів. Їх катують, твердять активісти руху «Донецьк - це Україна». О першій ночі з’явилась інформація про захоплення ще трьох городян. Увечері в Донецьку поступово зникали з ефіру українські канали, у значній частині міста залишилися лише М1 та ТЕТ. Керівництво Петровської телевежі каже – на них шалено тиснули сепаратисти, але вони трималися до останнього. Тоді бандити відключили мовлення українських каналів. Загалом ситуація в області загострилася – на проросійські акції стало виходити більше людей.

У Костянтинівці озброєні невідомі, які називають себе прихильниками федералізації, почали зводити барикади. У Краматорську під контролем озброєних людей залишаються будівлі виконкому, СБУ та міліції. В Артемівському районі активісти так званої Донецької Республіки вимагали замінити український стяг на свій прапор та погрожували захопленням будівлі міськради. Аби не паралізувати роботу чиновників, стяг зняли. У Красноармійську депутати відмовились надати сепаратистам приміщення для проведення референдуму.

Тепер тут не виключають нападу на адмінбудівлю. Терористи у Слов’янську готові звільнити групу міжнародних спостерігачів ОБСЄ, якщо їм віддадуть їхніх людей. Самозванець В'ячеслав Пономарьов, лідер озброєних екстремістів, вимагає повернення своїх п‘яти людей. Свідки подій, що відбуваються в регіоні, закликають не їхати в небезпечні райони без поважних причин. У сепаратистів в заручниках досі багато українців.

ВІДЕО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ