Апеляційний суд Волинської області сьогодні розглядав скаргу мами підлітка, який розмалював під’їзд у новобудові.

Вироком Луцького міськрайонного суду жінку засудили за фактом адміністративного порушення.

Справа розглядається ще з січня. З матеріалів досудового слідства стало відомо, що 14-річний юнак розмалював під’їзд у будинку по вулиці Зацепи, 9. За цим фактом до відповідальності притягнули його матір, позаяк він рахується неповнолітнім.

Тоді Луцький міськрайонний суд визнав жінку винною за статтею неналежний догляд за неповнолітніми дітьми.

Тепер вона позивається з апеляційною скаргою, яку мотивує тим, що слідство проводилося з низкою порушень. Зокрема, її сина допитували без присутності батьків або ж вчителів зі школи. Крім того, у протоколі не зазначено імена та адреси свідків, хоча їхні покази у протоколі зазначені.

На судовому засіданні апеляційного суду мати заперечує причетність її сина до розмальовування стін у під’їзді. І запевняє, що її син - культурно вихована дитина, а не якийсь там шибеник. Мовляв, хлопець грає на флейті та має багато грамот і нагород.

На підтвердження слів жінки виступає і захисник, запевняючи суд, що син та його мати характеризуються виключно позитивно, а жодних скарг від сусідів чи працівників школи на адресу хлопця не надходило.

Виходячи з вищевикладеного, суддя Апеляційного суду Микола Польовий задовольнив скаргу жінки та скасував рішення Луцького міськрайонного суду.