Поки сотні українців страшною смертю гинуть на військових рубежах, захищаючи країну від путінського загарбання, два нардепи від Волині влаштовують масові гуляння. Мільйонери - засновники паливо-промислової групи "Континіум", додали до своєї бізнес-імперії ще одну фабрику для конвертування грошей. У суботу в найзаселенішому спальному районі обасного центру видовищно і пафосно відкривали торгово-розважальний центр "Порт Сіті".
"Бал під час чуми", "беззаконня, блюзнірство та хамство", - лише кілька епітетів, якими назвали гучні гуляння на честь відкриття велетенської ярмарки марнославства від двох волинських нардепів-мільйонерів.
Беззаперечно, найбільше усі «принади» новинки гіганта посеред спального району - ТЦ "Порт Сіті" відчули лучани, які мешкать в багатоповерхівках довкола. Надто з малесенькими дітьми. Вочевидь, до них "винуватцям" гулянки та тим, хто прилучився до панського столу байдуже.
Тож, паралельно з останніми приготуванням та власне самими урочистостями у мережі Facebook з'являються такі дописи городян.
Тож суботній ранок не лише в цьому мікрорайоні Луцька, а й по всій околиці розпочався з цілковитого стресу. Люди не зрозуміли не лише підстав для такої гулянки в то час, коли в країні військовий стан, а й того, що нікому нема діла ні до їхнього спокою, ні до їхньої думки.
Далі - мовою соцмереж:
Активний громадський діяч Луцька Андрій Бокоч написав у Facebook, що він мешкає якраз поруч з новобудовою, Порт Сіті, а тому мав нагоду почути, як організатори дійства готуються вітати заможних господарів життя, власників торгового центру - нардепів Єремеєва та Івахіва.


Вочевидь, ранковий "тарарам" заважав спокою не лише Бокоча, бо його позиція швидко знайшла підтримку у мережі Facebook.


Незабаром в інтернеті знайшлися й поборники депутатських забав. Людям, яким не сподобалося свято для господарів цього життя, витурюють за місто "слухати пташок".


Далі - ще цікавіше. Бокоч написав, що він побував у міськраді та з'ясував, що на цей захід в мерії нардепи навіть дозволу не просили. Вочевидь, він і не потрібен був, якщо захід відкривали сам мер із губернатором.


Та й про що там говорити простим людям, якщо окрім цих високоповажних панів до такого важливого свята готувався чи не весь луцький бомонд


Нагадаємо, перешкодити депутатським гулянкам люди готувалися й раніше. Проте в ситуацію втрутилася влада Луцька й прокоментувала незадоволення людей недостатньою роз'яснювальною роботою. Вочевидь, міські можновладці не проти перекваліфікуватися у лобістів бізнесових справ таких вельмож, тож мабуть, простим лучанам підтримки від своїх високопосадовців не дочекатися навіть в умовах війни.

* Фото з відкриття ТЦ "Порт Сіті" сайту vip.volyn.ua