Навчальний рік у загальноосвітніх закладах цьогоріч закінчується 30 травня. Проте в учнів, які навчаються 6 днів на тиждень, а це одинадцятикласники, останній навчальний день буде 21 травня. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Про це стало відомо сьогодні під час оперативної наради у голови Волинської ОДА. Начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валентина Загрева повідомила, що 300 дітей не бажає здавати зовнішнє незалежне оцінювання.

Крім того,  на Волині є 596 претендентів на золоті медалі та 198 – на срібні.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Григорій Пустовіт сказав, що дасть доручення, аби працівники районних державних адміністрацій взяли участь у таких заходах, як зовнішнє незалежне оцінювання, останній дзвоник та випускні вечори.

«Для цих школярів це повинно бути свято, щоб вони відчули, що вони діти. Але потрібно в цей день посилити роботу правоохоронних органів», - сказав він.

Крім того, губернатор сказав, що за період його керівництва у Волинській ОДА, не було порушень у навчанні ні зривів у навчанні та учні займалися у навчальних закладах, як належить.

«Напевно це пов’язано із тим, що покращились показники шкіл, збільшилась кількість учнів, які стали навчатися краще», - сказав Григорій Пустовіт.