Новий гігантський торговельний центр «ПортСіті» може взагалі не проводити благоустрою довкола об'єкту і не сплачувати ны копыйки до мыського бюджету. Це з'ясувалося під час сесії міської ради.

Сьогодні під час розгляду питання «Про виконання бюджету міста луцька за І-ий квартал 2014 року» депутат Луцької міської ради, член групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук поцікавився чи сплатило керівництво ТРЦ «ПортСіті» кошти на благоустрій міста.

«Ми знаємо, що згідно законодавства власник такого об’єкту мусить сплатити 1.6% від вартості об’єкта. То чи поступили кошти?», - поцікавився Поліщук.

На це начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова повідомила, що не знає чи кошти надходили.

Натомість Ігор Поліщук подав пропозицію внести до проекту рішення додатковий пункт, яким просить міську раду звернутися до суду.

«Прошу внести додатковий пункт, яким зобов’язати юридичний відділ підготувати позов до суду до ПП «Реммеблі» у зв’язку з тим, що вони не сплатили кошти за договором пайової частки, який був підписаний між міською радою та ПП «Реммеблі», - наголосив Поліщук.

Однак заступник міського голови Лариса Соколовська повідомила, що такого договору ще навіть немає.

«Подається кошторис, віднімаються мережі, а лише тоді буде укладений договір», - заявила Соколовська.

Депутат Рустам Дячук вкрай обурився такою заявою і заявив:

«Тобто спочатку ви здали в експлуатацію об’єкт, а тільки потім укладете з ними договір і тим самим звільняєте їх від сплати 6 мільйонів гривень?».

На це міський голова Микола Романюк заявив, що «питання не обговорюється».

Нагадаємо, раніше на сесії мер Микола Романюк відмовив депутату у запиті про виділення коштів на світлофор на небезпечній ділянці дороги через брак коштів у бюджеті міста.