Скарги на якість питної води у Нововолинську не припиняються. Тим часом міський водогін зношується усе більше, аварійні виклики диспетчери Водоканалу приймають усе частіше, - пише Нововолинськ діловий.

«Буває часто, що (працівники Водоканалу) щось там копають, ремонтують і перекривають воду, - каже Микола Корнилюк. – Коли ж воду знову пускають у систему, то вона тече іржава.»

У Водоканалі зізнаються, що на їхні послуги мешканці справді скаржаться часто.

«В середньому щодня до нас надходить від 20 до 50 заявок по телефону, - розповідає диспетчер Олександр Симонік. – Чимало неввічливих людей телефонують, матюкаються… Дуже багато нарікань на погану якість води.»

http://www.youtube.com/watch?v=5G56ym6Rz-k
Вирішення проблеми начальство вбачає у заміні залізних труб водогону на поліетиленові. Скаржаться, що уже і проект розробили, і про кредит із державою домовилися, але втілити у життя постанову Кабміну №404 не встигли, бо розпочався Майдан і війна.

«Уся Європа і світ перейшли давно на поліетилен, - ділиться досвідом начальник «НововолинськВодоканалу» Володимир Озімчук. – Та й у мене є маленький заводик, де випускаємо такі труби. Вони мають гарантію на 50 років, не зазнають корозії і забезпечують високу якість води. Адже у місто надходить насправді хороша вода…»