Телефонне шахрайство вже не дивина у сучасному світі, однак таке місто як Ковель «підняло на вуха».

Чоловік, який уже має чотири судимості та перебував під домашнім арештом не вигадав кращого способу заробити, як «розводити» людей.

Зранку або ж в обідню пору, чоловік телефонував до мешканців Ковеля, представлявся їхнім знайомим чи родичем та просив позичити гроші. Пояснював, що ніби то він потрапив у ДТП, а сам потрібної суми не має. Крім того наголошував, що за грошима прийде його товариш.

У той же день шахрай зустрічався з жертвами та забирав кошти.

Так йому вдалося обдурити 14 людей. Суми «перепадали» здирнику різні – від 500 до 8 000 гривень.

Зрештою хтось із потерпілих «забив на сполох» та подав заяву в міліцію. Так правоохоронцям вдалося знайти ще кілька жертв шахрая та й самого «учасника ДТП».

Проти чоловіка відкрили чергове карне провадження. Окрім шахрайства йому інкримінували ще й порушення правил адміністративного нагляду, адже, не зважаючи на домашній арешт, порушник встиг з'їздити у Рівненську область, а це є грубим порушенням домашнього арешту.

Ковельський міськрайонний суд врахував усі обставини справи та допитав усіх свідків. До речі, позов про відшкодування виставив лише чоловік, який «допоміг» злочинцю вісьмома тисячами гривень. Інші потерпілі сподіваються на совісність зловмисника.

Зрештою чоловіка засудили до 4 років обмеження волі, а це означає, що без дозволу суду він не має права покидати свою домівку, а перебувати там цілодобово.