Господарський суд Волинської області зобов’язав «Східноєвропейська теплоелектрогенеруючу компанію» сплатити на користь дочірньої компанії НАК «Нафтогаз» ДК «Газ України» 1 147 601,55грн. пені.

Ще у грудні 2010 року компанії укладають між собою договір на поставку природного газу за державний кошт.

З 1 січня до 31 грудня 2011 року ДК «Газ України» справно постачає газ на загальну суму 25 624 238,47 гривень. Покупець - «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» частково перераховує кошти на рахунки ДК «Газ України», однак не в повному обсязі.

В результаті у «Східноєвропейської теплоелектрогенеруючої компанії» виникає заборгованість у понад 14 мільйонів гривень.

В березні 2013 року Господарський суд вже зобов’язав боржника сплатити борг, однак станом на сьогодні ця заборгованість ще не погашена.

За цей час окрім основного боргу «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» «обзавелася» ще й кругленькою сумою пені.

З цим ДК «Газ України» знову позивається до Господарського суду Волинської області.

На судовому засіданні представник «СТК» заперечив проти позову та зауважив, що розрахунки зведено було з порушеннями, однак будь-який доказів чи обґрунтування своїх заперечень не зміг надати суду.

В результаті заслухавши доводи сторін суддя Петро Слободян задовольнив позов дочірньої компанії НАК «Нафтогаз» ДК «Газ України» та виніс рішення про стягнення з «Східноєвропейської теплоелектрогенеруючої компанії» 1 147 601,55 гривень пені.