2,1 тонни палива пропало в 51-ій ОМБР, - повідомляє Нововолинський інформаційний портал з посиланням на Цензор.нет.

Cтарший лейтенант з 51-ї окремої механізованої бригади, заступник командира батареї Андрій Виговський намагається довести факт крадіжки палива для військової техніки.

Про це Цензор.НЕТ повідомило джерело.

Після розстрілу 10-го блокпоста бригади під Волновахою, 51-у бригаду відправили на навчання та переформування на Широколанівський полігон в Миколаївську область.

У підпорядкуванні Андрія Виговського знаходиться 17 одиниць техніки (колісна і гусенична). Офіцер зауважив, що машини, які не використовувалися, за документами проїхали сотні кілометрів. За 2 місяці в його підрозділі (17 машин з 600) недостача 1300 л бензину А-76 і 800 л дизельного палива.

Офіцер доповів про зникнення палива командиру 51-ї бригади полковнику Пивоваренко, після чого вийшов указ про його переведення в Ужгород.

Перебуваючи в штабі Широколанівського полігону, перед відправкою в Ужгород, Андрій доповів про зникнення палива командувачу ОК «Північ», генерал-лейтенанту Колеснику І.І. 5 червня генерал запропонував написати заяву в миколаївську військову прокуратуру і залишив Андрія в розташуванні частини до закінчення розслідування.

11 червня в частину прибула перевірка з військової прокуратури і особливого відділу. Висновок ревізії - факт пропажі 2,1 т палива підтверджений.

17 червня, коли Андрій Виговський поїхав в Миколаївську військову прокуратуру, щоб зробити копію своєї заяви, тому що почав розуміти, що розслідування не буде, у нього відібрали оригінали всіх маршрутних листів, які є доказом крадіжки палива.

Зараз офіцер чекає прийому у миколаївського прокурора, який не хоче його приймати (помічник прокурора, який вів цю справу пішов у відпустку). Кримінальна справа не відкрито