Сьогодні 1 липня, в Луцьку вкладники ПАТ «Західінкомбанку» зібрались з надією отримати свої вклади. Впродовж декількох років люди безрезультатно намагались повернути гроші. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, повертає гроші через банк «Хрещатик», який у Луцьку знаходиться на території історичної частини міста. 

Незважаючи на те що. згідно графіку, банк «Хрещатик» відкривається о 9:00, вкладники почали формувати чергу з 6-тої години ранку. До початку роботи банку, під його дверима вже зібралось більше 50-ти осіб, та люди продовжують підходити й досі. Наразі стає зрозуміло, що прийняти всіх сьогодні банк не зможе, але вкладники налаштовані чекати хоч цілий день, незважаючи на дощ. Люди вмостилися на поручнях, огородженнях, зтось навіть завбачливо приніс із собою розкладного стільця.

До вкладників вийшов представник банку та повідомив, що до обіду будуть повертати вклади, які не перевищують 10 000 гривень. Тим, хто вкладав більші суми, гроші обіцяють після обіду, коли підвезуть готівку. Виплачувати вклади банк буде до 27-ого серпня.

Приймати громадян в перший день у банку почали близько 10-тої години. До цього часу черга зросла ще, та налічувала вже більше 100 осіб. За декілька хвилин з приміщення банку «Хрещатик» почали виходити перші вкладники «Західінкомбанку», які займали чергу о 6-тій ранку. Люди не можуть стримати радісних емоцій бо уже втратили надію, роками безрезультатно оббиваючи пороги банку. За пів години після початку повернення вкладів до черги доєдналося ще 30 осіб. Навіть розуміючи, що сьогодні всім отримати гроші не вдасться, люди все одно налаштовані стояти під дверима хоч до вечора.

Все ж вклади повернуть не всім. Сьогодні гроші отримають вкладники в яких термін дії договору із ПАТ «Західінкомбанком» закінчився до 25.05.2014 включно. Інші зможуть отримати свої вклади пізніше. Вкладникам, договори яких закінчуються після 27 серпня, будуть повертати гроші починаючи з вересня цього року. Щоб дізнатись більш точну інформацію люди зберуться 10 вересня на 9:15 біля «Західінкомбанку» де їм буде оголошено про подальші дії.

Представники фонду повернення вкладів наразі оголошують конкурс на продаж ПАТ «Західінкомбанк», хоча і впевнені в тому, що охочих його купити не знайдеться. 27-ого серпня почнеться процес ліквідації банку.