Дочірня компанія «Газ України» НАК «Нафтогаз України» уже вкотре звертається до Господарського суду Волинської області з позовом про стягнення боргу за постачання природного газу до Луцької компанії «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія».

У 2010 році компанії уклали між собою договір на поставку природного газу. Згідно умов угоди НАК «Нафтогаз» зобов’язався безперебійно постачати природній газ «СТК», а остання у свою чергу повинна була б справно сплачувати кошти. Сума договору складала понад 6 мільйонів, з яких «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» виплатила трохи менше половини.

Ще у грудні 2013 року НАК «Нафтогаз» відсудив у «Східноєвропейської теплоелектрогенеруючої компанії» майже 4 мільйони гривень боргу. Ба більше, суддя Господарського суду Петро Слободян видав судовий наказ про примусове стягнення боргу, однак «СТК» не виплатило боргу й понині.

Тепер ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз» стягує більш, ніж 300 000 гривень інфляційних витрат та 3% річних.

Сьогодні на судове засідання представник «СТК» не з'явився, а лише надіслав клопотання про перенесення судового розгляду.

Представник позивача ДК «Газ України» Роман Ткаченко зауважив, що розгляд справи можливий і без представника «Східноєвропейської теплоелектрогенеруючої компанії» і вкотре взявся доводити, що ні боргу, ні пені компанія «СТК» виплачувати не поспішає.

Та зважаючи на те, що сума боргу та інфляційних витрат вагома, а відповідач - «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» не має змоги пояснити причини їх виникнення суддя Віктор Кравчук відклав розгляд справи на два тижні.

Нагадаємо, ТЗОВ «Східноєвропейська теплоелектрогенеруюча компанія» продала приватну котельню, що є найбільшою у Луцьку, офшорній фірмі з Британських островів. Подейкують, що насправді ця фірма належить до корпорації Єремеєва та Івахіва «Континіум». І хоч котельні не стало, проте старі борги залишилися і віддавати їх, вочевидь, доведеться.