Постійною комісією Волиньради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю була розкрита схема незаконного привласнення комунальної землі. Детально про це в своїй доповіді повідомив депутат обласної ради Сергій Слабенко.

Як дослідив обранець волинської громади, керівництво Волинської обласної клінічної лікарні, ще у 2013-тому році, виявило бажання розділити цілісну земельну ділянку, на якій побудований об’єкт охорони здоров’я, на дві частини. Більшу частину земельної ділянки оформили одним актом, меншу – іншим. Метою таких дій, зі слів Слабенка, було бажання забезпечити право розпорядитись землею так, як вважає за потрібне комунальна установа. Фактично комунальна установа хотіла відмовитись від меншої ділянки та передати її іншій юридичній особі.

За словами Сергія Слабенка, якщо обласна рада не відмінить своє рішення «про затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки», то невдовзі на ній буде збудований об’єкт комерційного призначення.. Депутат зауважив, що вся територія закладу охорони здоров’я, із усіма спорудами, відпочинковими зонами та іншими об’єктами, передбачена для лікарні згідно будівельних та санітарних норм. Тобто ніяких частин землі для будівництва комерційних споруд, на території Волинської обласної клінічної лікарні бути не може. Землі закріплюються на постійній основі, і не повинні відчужуватись. В іншому випадку виходить, що обласна рада зменшує територію, а це є незаконним.

Враховуючи зазначене вище Сергій Слабенко стверджує, що припинення права користування Волинською обласною клінічною лікарнею земельною ділянкою ухвалено облрадою не в спосіб визначений законом. Тож таке рішення треба відмінити.

На питання членів комісії, чому прокуратура не оскаржувала таке рішення, Слабенко відповів – «Я вас прошу. Прокуратура тоді оскаржувала єврорішення. В неї було чим займатись». 

Члени комісії зробили висновок, що поділ комунальної землі був для того, щоб комусь віддати землю. Тож пропозицію Слабенка підтримали, сподіваючись що вчасно попередили незаконне рішення.