Вирішити проблему доступних, дешевих але надійних бронежилетів вирішили металурги з Мелітополя, що в Запорізькій області, - пише Волинська правда.

Вони розробили особливий сплав з легованої сталі, який здатний витримати навіть пряме влучання зі снайперської гвинтівки Драгунова калібру 7,62. Вартість мелітопольського бронежилета вражає – 1000 грн. за бронежилет 4 класу. Вчора мелітопольські бронежилети приїхали на Донбас в 51-у механізовану бригаду. Перевіряти міцність броні довірили снайперам бригади. Результат приємно вразив бійців. Бронежилет вартістю лише 1000 грн. легко витримав постріл із автомата АК-47 калібру 7,62 х 39, та снайперської гвинтівки СВД. Не втримав жилет лише особливий бронебійній набій з СВД, проте жоден жилет 4 класу не здатен протистояти бронебійним набоям.


Після тестування хлопці з 51-ї бригади одностайно вирішили – мелітопольські бронежилети можна носити, бо вони реально захищають. Першим власником жилету став Едуард з міста Ковеля. Хлопець дуже задоволений, що врешті отримав захист, який так необхідний сьогодні солдатам.

Ще одна приємна несподіванка для 51-ї бригади від запорізьких металургів – це захисний екран для БТР, який здатний зупиняти постріли з РПГ-7 та захищає бронемашини від кумулятивних зарядів. Захисний екран, який зробили на запорізькому заводі, витримав 4 прямих влучання з РПГ-7. Застпотех бригади дуже зацікавився розробкою запорізьких металургів та вніс кілька конструктивних пропозицій, які були підтримані розробниками. Громадські активісти вже розпочали збір коштів на придбання захисних екранів для 51-ї бригади, якій якнайшвидше потрібно обладнати ними шість БТРів. До слова, комплект захисних екранів коштує в районі 5-6 тис. грн.. І вони здатні захистити від знищення БТР вартістю 1,5 млн.грн.. Ефективність такого захисту очевидна. Проте держава не поспішає з придбання цих екранів, а тому надія у солдат лише на спонсорів та громаду.

Допомогти 51-й бригаді може кожен. Для цього потрібно зайти на сайт і зробити свій внесок.