Представник координаційного центру з питань соціального захисту сімей, які виїхали з Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, заявив, що із житлом біженцям не можуть допомогти.

 Про це йшлося під час постійної комісії Луцької міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, 15-го липня. Пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

До представника центру звернувся член депутатської групи «Новий Луцьк» Петро Савчук . Він повідомив, що до нього телефонували зі Сходу з населеного пункту, де відбувається обстріл, і попросили про прихисток.

«До мене звернулися як до депутата, чи можемо ми допомогти із тимчасовим поселенням, тому я запитую, чи є така можливість?», - запитав Савчук.

Заступник директора департаменту соціальної політики Тетяна Корецька відповіла, що в координаційний центр з питань соціального захисту сімей, які виїхали з Автономної Республіки Крим та міста Севастополь звернулася 151 людина зі східних областей та 122 людини з Криму, яких зареєстрували в обласному центрі. Однак, наголошує вона, з тимчасовим житлом не можуть нікому допомогти, а лишепродуктами.

«Тимчасовим житлом ми не можемо забезпечити нікого, з цим труднощі, абсолютно нічого не можемо запропонувати. Однак ми можемо надати продуктові набори, також можемо допомогти з влаштуванням у дитячий садочок без черги», - пояснила Корецька.

Зауважимо, як інформує Луцька міська рада через свій офіційний сайт, центр повинен вирішуватимуть питання розселення на тимчасове проживання людей. Зокрема обов’язки покладено на управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення та відділ зв’язків з громадськістю.

Втім, реалії зовсім інші.