Вже втретє в Ковелі проходив відкритий фестиваль вуличних танців «Open Street Dance» vol 3. Однак цього разу він зібрав значно більше учасників, ніж у минулі роки, близько сотні, і відбувся на центральній сцені міста, що в парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Тому побачити це видовищне танцювальне шоу, де органічно поєдналися ритмічна музика, танець, енергія молодості, емоції та оригінальність виконання, вдалося багатьом відпочиваючим, які святкували День народження міста. Пише Про Ковель.
Ковельські танцівники охоче приймали в себе активних, енергійних молодих людей з Нововолинська, Володимира-Волинського, Луцька, Львова та Києва, за музичний супровід уже вкотре відповідав Dj Rhino зі столиці, а також запросили в якості суддів двох знаменитостей з вуличних танців – Толу Оміса та Олександра Богачука, який більше відомий під нікнеймом DRUD.
Учасники змагалися у трьох стилях Hip Hop, Break Dance та House, фінальні зустрічі останнього, до речі, вже відбувалися в одному з нічних клубів міста. Організатор фестивалю керівник школи M-Jump Dance School Роман Дячок каже, що вуличні танці – це ціле мистецтво, яке несе в собі любов та повагу одне до одного, мир в серця тим, хто знаходиться на танцполі, і тим, хто поряд, чого нині так бракує людям.
Вихованці школи Романа Дячка добре відомі в Ковелі танцівники. Вони постійно беруть участь у різного роду розважальних заходах. Також він навчає мистецтву гарно рухатися під ритмічну музику і охочих з Володимира-Волинського, група яких, до речі, теж приїхала до Ковеля відстоювати честь танцювальної школи. І не дарма, тому що саме вихованці Романа Дячка зайняли найбільше титулованих місць.
Приміром у стилі Hip Hop kids не було рівних Дані Степанишину з Володимира-Волинського. Друге місце теж виборов хлопчина з Володимира - Сашко Цейко. А ось серед початківців, як з’ясувалося, Hip Hop найкраще танцюють дівчата з Ковеля – Полінара та Щучка на ім’я Катя Ващук. І лише у Hip Hop pro перемогу здобула жителька Луцька Ліза Кочубей.
У стилі House beginners найзапекліша боротьба розгорілася між двома учнями школи M-Jump Dance School Іллею Романюком із Володимира-Волинського та Катею Ващук. Однак і тут дівчина була кращою. Проте серед професіоналів House найвище мистецтво танцю показав Жичя з Луцька.
На жаль, поки що вихованцям Романа Дячка потрапити в число призерів із Break Dance серед дітей та професіоналів не вдалося. В останньому впевнено лідирує Меро з Луцька, а серед дітей - Marki Style з Рівного.
Суддя Олександр Богачук високо оцінив підготовку учасників фестивалю. Більше того, він переконаний, що тих найменших танцівників, які так активно змагалися на танцполі, вже варто переводити в іншу групу.
Всі переможці третього відкритого фестивалю вуличних танців були нагороджені пам’ятними дипломами та численними оплесками ковельчан. Допомагали в організації проведення танцювального шоу громадські організації молодіжний центр «Креативний світ» та «Ф.О.М.А.».