Київська фірма «Ілатанмед» стягує понад 6 мільйонів гривень з управління охорони здоров`я Волинської обласної державної адміністрації за поставлені автомобілі швидкої допомоги.

Ще в 2012 році згідно рішення сесії Волинської обласної ради з державного бюджету було передбачено 10 мільйонів гривень видатків на поточний рік для придбання медичного автотранспорту та обладнання для закладів охорони здоров`я.

У цьому ж році було укладено 2 договори з товариством з обмеженою відповідальністю, які передбачали поставку автомобілів швидкої допомоги для медичних закладів. За 5 поставлених автомобілів продавець просив заплатити майже 5 мільйонів гривень.  

У зв’язку з тим, що більше року кошти на рахунки київської фірми не надходили, керівництво ТОВ «Ілатанмед» вирішило через Господарський суд Волинської області стягнути борг. За цей період вже й відсотки наросли. Тож до сьогодні  ціна позову становила  6 мільйонів 54 тисячі 754 гривень 80 копійок.

Сьогодні у судовому засіданні позивач збільшив свої позовні вимоги, отже тепер ціна питання коштувала 6 мільйонів 104 тисячі 264 гривні 39 копійок.

Відповідач повідомила суду, що усі потрібні документи у них оформлені та подані належно. Тому на їхню думку, затримка по перерахунку коштів за управлінням казначейства. Суму основного боргу  управління охорони здоров`я Волинської ОДА визнає повністю, однак бідкаються, що нараховані відсотки їм сплатити буде нічим.

Для з`ясування усіх обставин по справі Господарський суд Волинської області оголосив перерву. 

Як писав сайт Наші гроші, фірма «Ілатанмед» зареєстрована на киянку Ольгу Писану. Вона відома як бухгалтер держпідприємства «Спеціальне конструкторсько-технологічне бюро з дослідним виробництвом» Інституту фізики напівпровідників та ТОВ «Фірма Крас». Держструктуру очолює Федір Саворовський, якому також належить і «Крас». Він отримав мандат депутата від БЮТ на останніх виборах до Голосіївської районної ради в м.Києв.