У Ковелі триває розробка Програми забезпечення мобілізаційної роботи з урахуванням вимог Указу Президента України від 17 березня 2014 року №303/2014 «Про часткову мобілізацію», Закону України від 21 жовтня 1993 року №3543-XII «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», - пише Про Ковель.

Для узгодження усіх питань навіть провели спеціальну нараду за участю представників місцевої влади, фінансистів, правоохоронців, військових Волині.

Фінансування Програми (95 тис. грн..) здійснюватиметься за рахунок додаткової дотації з державного бюджету, а при необхідності – і з міського. Проект Програми буде розглянуто на засіданнях депутатських комісій у п’ятницю, 18 липня.

Варто зауважити, що подібні Програми лише почали приймати територіальні громади України. На Волині вона розробляється вперше.

Виділені кошти буде використано для забезпечення мобілізаційної підготовки військовослужбовців, які найближчим часом мають відбути в зону АТО. Зокрема буде придбано засоби захисту для Волинського батальйону територіальної оборони, до складу якого входить і 29 ковельчан.

Міський голова дав ряд доручень присутнім на нараді та чітко визначив терміни їх виконання.

Окрім представників міської влади, буде залучено громадські організації та міські осередки політичних партій. Координатором дій призначено начальника відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонно-мобілізаційної, режимно-секретної та кадрової роботи Володимира Нагалюка.