Мешканцям будинку по вулиці Луцькій 26 дощова погода приносить не лише поганий настрій, але й проблеми більш серйозного плану. Не маючи відповідного стоку, вода від зливи заповнює усі підходи до помешкання, підмиває фундамент, руйнує сходи, - інформує Нововолинськ діловий.

Проблема має задавнений корінь. Ще у 2007 році зі сторони заводу «Оснастка» прокладали нову лінію електропередач до чергового інвестора, що мав побудувати розважальний центр на повороті 15-ого мікрорайону. Кабель прокладали вздовж пішохідної доріжки, поблизу дев’ятиповерхівки на Луцькій 26. Дозвіл на проведення робіт давали нововолинські чиновники.

Зруйнувавши покриття тротуару, робітники також прибрали бордюри. На місце їх так і не встановили. Відповідно, стоки дощових вод із траси Ковель-Львів, яка знаходиться на узвишші, потекли під поріг мешканцям малосімейки. Ті пробували шукати вирішення проблеми у місцевих владців, але надаремне.

 

 

 


Чиновники своєї відповідальності не визнають. Натомість пропонують нововолинцям скинутися грішми для того, аби зробити водовідвід. Про це йдеться у відповіді Ігоря Орєхова, спеціаліста відділу будівництва, комунального господарства і газифікації при виконкомі Нововолинської міськради.

Мешканці гуртожитку обурені й не хочуть вкладати кровно зароблені гроші у виправлення чиновницьких помилок. Вважають, що саме з вини місцевих керманичів у них виникла проблема незнана досі. Кажуть, готові до рішучих кроків.