Міського голову Миколу Романюка запросили на своє подвір’я юні мешканці будинків № 8,8а, 10, 12, що на бульварі Дружби народів, щоб показати, як вони дружно, спільними зусиллями облаштовують власне подвір’я, - повідомляють у відділі інформаційної роботи міської ради.

Міського голову приємно вразило побачене, адже тут є зручні споруди для забавлянок на всі смаки, вподобання для дітей різних вікових категорій: гойдалки, пісочниці, ігрові та спортивні споруди, які виготовлені з різноманітних вторинних матеріалів. А головне - видно, що усе це створене з великою любов’ю до рідного міста й України. Усередині майданчика – Державний Прапор. Діти розповідали, що його приспускали, коли у країні був траур, а ще при цьому разом виконували й Гімн України . В естетичному оформлені майданчика багато національних символів та елементів традиційної культури, що мають неабияке виховне значення. А ще на стіні, де раніше були хіба що нецензурні слова, діти намалювали своє різнобарвне місто. Дорослі не були осторонь цієї неординарної ініціативи, а тому не шкодували фарби для малечі, віддавали, що вдома мали. Тому вийшов малюнок яскравим, веселим, наче райдуга.

До речі, не кожен дорослий лучанин знає про корвет «Луцьк», а діти цього двору створили символічний корабель на своєму майданчику. Наталя Дячук, Юля Слива, Настя Косачева, Катя Мазур, Катя Онищук, Оля Вінік, Оля Бондарук розповіли, що втілювати творчі задуми їм допомагають дві доброзичливі сусідські жінки Ольга Бондарук та Наталія Гуркіна.

Міський голова, як інші дорослі, перейнявся ініціативами малих ентузіастів і запитав, якої допомоги вони хотіли б від міської влади. Діти не проти, аби вдосконалювати творчі здібності їм допомогли майстер-класи з традиційних народних ремесел та заняття за екопрограмою. Микола Романюк пообіцяв посприяти у цьому, ще долучитися до створення футбольного поля для дітей, а також почастував їх солодощами. На завершення зустрічі усі разом сфотографувалися на фоні міста-графіті.