Один із двох українських військових, які потрапили до лікарні Куйбишевського району Ростовської області помер від важких поранень, повідомило російське інформагентство ИТАР-ТАСС із посиланням на регіональне МОЗ.

«Незважаючи на надану у повному обсязі лікувально-діагностичну допомогу, один із пацієнтів помер від важких ушкоджень внутрішніх органів», - сказано в повідомленні.

Другий пацієнт перебуває у вкрай важкому стані. У МОЗ регіону також повідомляють, що фахівці обласних лікувальних закладів вирішують питання про можливість його евакуації у профільну установу обласного рівня.

За даними відомства, усього в Центральну міську лікарню Гуково Ростовської області у середу надійшло 16 поранених з території України із вогнепальними та осколковими пораненнями.

«Четверо з них у вкрай важкому стані перебувають у реанімаційному відділенні, решта - середнього ступеня тяжкості - у хірургічному. Всім, хто надійшов продовжує надаватися необхідна лікувально-діагностична допомога у повному обсязі», - зазначає відомство.

Нагадаємо, що у середу, 16 липня, керівник прес-служби прикордонного управління ФСБ РФ у Ростовській області Василь Малаєв повідомив, що двоє українських прикордонників доставлені з важкими пораненнями до лікарні у Ростовській області Росії.

Того самого дня російські ЗМІ також повідомили, що 16 поранених українських силовиків доставлені через кордон у Росію. Постраждалим у боях військовим також надається допомога в лікарні села Гуково Ростовської області.