Апеляційний суд Волинської області задовольнив апеляційну скаргу прокуратури, збільшивши строк позбавлення волі винуватцю ДТП зі смертельними наслідками.

12 січня 2014 року близько 3 години ночі, перебуваючи в стані сп’яніння за кермом технічно несправного автомобіля «ВАЗ-21011», цей чоловік у селі Бірки Любешівського району наїхав на трьох перехожих. Одна з потерпілих – 25-річна мешканка села Вітулі померла, а її 24-річна подруга отримала тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, - повідомляє прес-служба прокуратури області.

Любешівський районний суд, визнавши водія винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, що спричинили смерть потерпілого, призначив йому покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

Не погодившись із цим вироком, адже таке покарання не відповідало ступеню тяжкості вчиненого злочину та особі винного, прокуратура області оскаржила його в апеляційному порядку.

Згідно з вироком апеляційного суду, винуватцю ДТП призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі. Окрім того, його позбавлено права три роки керувати транспортними засобами.