Проросійські та російські терористи вже третій день продовжують не пускати експертів та рятувальників до місця збитого пасажирського малайзійського літака Boeing 777 на Донеччині, не дають забрати кілька десятків тіл, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

 Крім того, бойовики активно займаються мародерством – вони грабують речі вбитих ними ж пасажирів, знімають із тіл коштовності, забирають банківські картки та вже пробують знімати з них гроші.

"За оперативними даними, окрім збирання з тіл загиблих особистих цінних речей, терористи використовують кредитні картки жертв трагедії", - розповів сьогодні на брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає "Укрінформ".

Водночас світова громада закликає до міжнародного розслідування трагедії, у якій загинули 298 людей. Тим часом президент України Петро Порошенко заявив, що не допускаючи експертів до тіл та не дозволяючи проводити розслідування трагедії, терористи таким чином здійснюють уже другий міжнародний злочин.

Міністр транспорту Малайзії Ліоу Тіонг Лаі услід за слідчою групою вирушив до Києва. Він висловив глибоке обурення і занепокоєння тим, що на місці трагедії неможливо встановити чіткі заходи безпеки і що туди мають доступ неавторизовані люди. Він запевнив: команда літака виконувала накази авіадиспетчерів, а борт знаходився там, де мав бути.

 Трагедія зі збитим літаком відкрила європейцям очі на те, що відбувається в Україні. Таку заяву під час зустрічі з президентом України зробив міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерман. Дипломат пообіцяв, що відтепер його країна сприятиме більш рішучим діям з боку Європейського союзу. Тим часом світові лідери Ангела Меркель, Девід Кемерон та Барак Обама готові до нових санкцій.

 А ось Нідерланди в траурі через катастрофу рейсу МН17. Дві третини пасажирів цього літака були підданими королівства. Більшість рідних загиблих перебувають зараз в аеропорту Амстердама, звідки борт відправився в політ, і чекають новин.

.