Збираються до Києва матері та дружини тих волинських бійців, які понад 3 місяці тому поїхали у польові табори на вишкіл, а опинились на справжній війні — і зараз геройськи захищають нас усіх від тероризму й окупації, - повідомляє Нововолинськ Діловий.

Активістка Юлія Матвійчук із Нововолинська повідомила журналістам:

— Будемо у Києві у вівторок о 8-й ранку, прошу всіх, хто має таку змогу, приєднатися. Хочемо, щоб поїхали не тільки рідні тих, хто зараз служить. Бо завтра там можуть опинитись рідні будь-кого з вас.

Їдемо своїм коштом, облрада нічого поки не виділила. Окрім волинянок із різних міст і районів, мають бути дівчата з Дніпропетровської, Чернівецької, Запорізької, Житомирської областей. Білоцерківські теж до нашої акції у Києві долучаться.

Львів'яни планують перекривати дорогу в своїй області. Рівне, Кривий Ріг, Тернопіль — поки збирають людей. Свою підтримку обіцяли автомайданівці.

Наші вимоги — мобілізувати людей із бойовим досвідом, колишніх контрактників, тих, хто навчався у військових закладах, повернути в Україну наших миротворців, домогтися введення миротворчих військ ООН.

Мій телефон 096 945 62 11, якщо хтось захоче приєднатись, щось порадити або чимось допомогти.

Нагадуємо: депутати обласної ради на позачерговій сесії, що відбулася 18 липня, пообіцяли активісткам своє сприяння у поїздці до Києва. Пакет їхніх вимог на сесії затвердили. Навіть зголосилися представника свого до столиці відрядити.

Логічно було б і автобус солдаткам надати. Адже кожна з них витратила за ці місяці кругленьку суму на спорядження і харчі для свого бійця...