20 липня у Ратному відзначали День селища, - пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Щороку посеред липня до парку у невеликому райцентрі, на потіху дітлахам, приїжджають різноманітні атракціони. Якщо раніше на вантажівках із забавками виднілися чеські номери, то тепер – наші. До «послуг» малечі були різноманітні батути, каруселі, американські гірки.

Підлітки та дорослі спробували виграти пляшку шампанського. Для цього необхідно було влучити у повітряні кульки дротиками. Або ж заплативши двадцять гривень протриматися на турніку дві хвилини. Приз для місцевого «стронгмена» – удесятеро більший.

Ратнівчани кажуть, що вони у день свята чекали на виступ народної артистки України Лілії Сандулеси, проте у зв’язку з подіями на сході держави концерт відмінили. Хоча на місці святкувань весь час лунала гучна музика. Також не було у продажі традиційних спиртних напоїв, натомість відпочиваючі мали змогу поласувати попкорном, насінням, солодощами. У одній із палаток ратнівчани та гості райцентру купували продукти з меду.

Наостанок ще кілька слів про Ратне. Не зовсім веселих та радісних. Нещодавно у центрі селища, напередодні до Дня Конституції, вздовж траси сполученням Ковель-Брест місцеві патріоти встановили понад два десятки жовто-блакитних прапорів. Однак на сьогодні їх значно поменшало – стяги позривали невідомі вандали.