Уже чотвертий рік СВК «Замшанівський» не може відсудити у ПАТ «Ковельмолоко» кошти за молочну сировину.

Ще у 2008 році партнери укладають між собою договір на купівлю молочної сировини. Однак, як запевняє представник СВК «Замшанівський» Юлія Семенчук, уже через рік, тоді ще ВАТ «Ковельмолоко» припиняє вплачувати кошти за молочну сировину. В результаті цього виникла заборгованість в сумі 395 000 гривень.

Ще у 2010 році Господарський суд Волинської області зобов’язав ВАТ «Ковельмолоко» сплатити усю суму боргу, однак судова тяганина триває й досі.

З матеріалів судових справ видно, що представники «Ковельмолоко» оскаржують як не один, то інший документ.

Представник СВК «Замшанівський» пройшла уже не одне апеляційне засідання і щораз довела, що «Ковельмолоко» таки повинне сплатити борг, однак суди тягнуться і досі.

І уже сьогодні відбулося чергове судове засідання у Господарському суді знову ж таки за позовом СВК «Замшанівський» до ПАТ «Ковельмолоко».

Відповідач, представник ПАТ «Ковельмолоко» вкотре взявся доводити суду, що СВК «Замшанівський» не має права стягнути борг, позаяк пропустив строки подання судового наказу до виконавчої служби. І це не зважаючи на те, що і суд І інстанції, і Рівненський апеляційний суд підтвердив той факт, що СВК «Замшанівський» звернувся до виконавчої служби у строк передбачений законом.

Навіть суддя Валентина Пахолюк, яка розглядає цю справу, дивується чому боржник досі добровільно не сплатив борг, а лишень оскаржує будь-які дії СВК «Замшаніський».

«А чому ви досі самі не сплатили цей борг? Сума ж не маленька, тим більше, що це ваш обов’язок сплатити борг, а не обов’язок СВК «Замшанівський» його у вас відсуджувати», - заявила суддя Валентина Пахолюк.

Після цього суддя заслухала представницю виконавчої служби, яка також підтвердила, що СВК «Замшанівський» своєчасно звернувся до виконавчої служби.

Зрештою, заслухавши сторін суддя Валентина Пахолюк відклала розгляд справи на 2 тижні, аби дати змогу сторонам врегулювати конфлікт шляхом переговорів та підписання мирної угоди.

Зауважимо, що за даними ЗМІ, ПАТ «Ковельмолоко» входила до складу збанкрутілої нині фірми «Західна молочна група». Окрім того ця ж компанія представляла на ринку інтереси ТД ВАТ «Львівський міський молочний завод», ВАТ «Володимир-Волинський комбінат молочних продуктів», ВАТ «Вінницький міський молочний завод», ВАТ «Бродівський завод сухого знежиреного молока», Донецьке ТзОВ «Концерн Молокопродукт», ВАТ «Волинська маслосирбаза», ВАТ «Горохівський сирзавод», ДП «Новоград-Волинський сиркомбінат», власниками якої є нардепи Степан Івахів та Ігор Єремеєв.