У Ковельському районі відновлено дію пілотної програми щодо відшкодування вартості ліків для хворих на артеріальну гіпертензію. На це з держбюджету виділили 345,3 тисячі гривень. Про це йдеться на сайті Ковельської міськради. 
Нагадаємо, що з метою підвищення економічної доступності лікарських засобів, насамперед для незахищених верств населення, хворих на гіпертонічну хворобу, 12.06.2013р. Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 554 «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою»Торік ковельчанам та мешканцям Ковельського району було відшкодовано 300 тис. грн. Відтепер гіпертоніки знову мають можливість отримати необхідні ліки за доступною ціною. Залежно від виробника, відшкодування вартості препарату становить у межах 60-90%.
Щоб придбати ліки за зниженими цінами, варто звернутися до свого сімейного лікаря чи дільничного терапевта та отримати спеціальний рецепт, за яким впродовж 30 днів в аптеці можна отримати призначені ліки. На рецепті вказується тільки один лікувальний засіб, кількість упаковок - не обмежена. У медиків також варто запитати, в яких саме аптеках можна отримати виписані лікарські засоби зі знижкою.
Відновлення цього проекту є надзвичайно важливим, адже з початку року вартість ліків зросла чи не удвічі, а серцево-судинні недуги впевнено лідирують у переліку захворювань громадян.

Щоб запобігти інфарктам та інсультам треба стежити за рівнем тиску і холестерину. У нормі артеріальний тиск має бути нижчий 140/90 мм рт. ст. незалежно від віку та статі. Холестерин - основний ворог серця, адже саме він формує атеросклеротичні бляшки в судинах і призводить до інфаркту й інсульту. У здорової людини холестерин має бути нижчим 5,0 ммоль/літр, якщо ж є захворювання серця - менше 4,0-4,5 ммоль/літр. Підвищений рівень глюкози в крові збільшує ризик розвитку інфаркту й інсульту. Норма глюкози - 3,3–5,5 ммоль/літр. Якщо ці показники не в нормі, варто негайно звернутися до лікаря..