Волинські лісівники та рибалки просять продовжити їм термін оренди мисливських угідь. З цим питанням лісівники прийшли на сесію Волинської обласної ради.

Кілька десятків мисливців та рибалок, які входять до Українського товариства мисливців та рибалок прийшли сьогодні на засідання 29-ої сесії облради.

Люди просять внести зміни до рішення від 20 жовтня1999 року «Про надання мисливських угідь», і тим самим продовжити термін оренди землі, яка перебуває у їхньому користуванні.

Однак такий перебіг подій, вочевидь обурив голову облради Валентина Вітера.

«А чому так мало людей приїхало? Ви ж казали, що там 6 тисяч в УТМР, то чому зараз так мало?», на це мисливці відповіли пану Вітеру, що «як треба – то приїдуть!».

Коли ж Михайло Корінчук оголосив вимоги лісівників та рибалок, останні підтримали його оплесками, однак і це роздратувало очільника облради Валентина Вітера.

«Що ви робите хлопці, хочете зірвати сесію чи вивести всіх з зали?».

Зрештою під час обговорення депутат Василь Пецентій підтримав лісівників та просив колег підтримати проект рішення.

«Це не браконьєрська організація, вони там не можуть браконьєрнічати. Це не ті, що йдуть в державному володінн,і що там все закрито і туди нікого не пускають. Крім того вони годують і вирощують тварин, засівають кукурудзу, картоплю,буряк. Якщо забрати ці угіддя в УТМР, то буде набагато гірше. Кровно прошу підтримати цю поправку і продовжити на 8 років. Мені дзвонили люди з Донецька і з Луганська, які зараз там воюють, вони ж приїдуть і захочуть тут відпочивати. Це найчесніші мисливці які тільки є», - запевняв Василь Пецентій.

Колега депутата Василь Столяр пропонував надати мисливцям землю в оренду на 25 років та зобов’язати за 2 роки «привести в порядок всю документацію», позаяк за словами депутата навіть по нині немає чітко узгоджених меж мисливських угідь.

Крім того, Михайло Курінчук просив включити до проекту рішення і організацію «ТУР» з Турійського району.

Борис Загрева пропонував лише продовжити термін оренди, а погодження меж «не зачіпати».

«Пропоную, прийняти рішення в одній частині - зміни термінів оренди угідь. Товариства можуть втратити частину угідь, а на них будуть процвітати браконьєрство. Тому давайте узгодження документації взагалі не зачіпати».

Зрештою , депутати таки прийняли проект рішення і тим самим продовжили Українському товариству мисливців та рибалок термін оренди мисливських угідь на 8 років.