Волинським вишам рекомендовано підготувати місця в гуртожитках для можливих переселенців з Донецької та Луганської областей. Про це сьогодні йшлося на нараді у заступника голови облдержадміністрації Романа Карпюка з представниками волинських вишів І-IV рівнів акредитації, - повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Він зазначив, що в зв’язку з активною фазою антитерористичної операції, в області збільшився наплив переселенців з двох східних областей України, тому необхідно підготувати місця для їх розміщення. «Ми будемо приймати тільки жінок з дітьми. Чоловіки призовного віку, які прибувають на Волинь, мають воювати на Сході та обороняти свої домівки», - сказав заступник голови облдержадміністрації.

Заступник начальника управління ДСНС України в області Костянтин Романчук, який взяв участь  в роботі наради, повідомив, що на Волині з початку проведення бойових дій розміщено 550 осіб. Вчора приїхало ще 40. Більшість з них жінки та діти. «Переселенців ми розміщуємо в приватному секторі, адже в Луцьку та Ковелі є найбільша проблема з розселенням. В гуртожитках навчальних закладів необхідно зарезервувати місця для можливого тимчасового розміщення», - повідомив рятувальник.

Начальник управління освіти і науки ОДА Валентина Загрева звернулась до представників вишів області найближчим часом подати дані про кількість вільних місць в гуртожитках та забронювати комплекти постільної білизни та матраци, щоб в майбутньому передати цю інформацію регіональному штабу з оперативного реагування.