Сьогодні на сесію Волинської обласної ради прийшли батьки дітей яких відправили воювати на східну Україну. Одна з жінок, яка побажала не представлятись, розповіла про свого сина, якого забрали на бойові навчання. Однак юнак чомусь потрапив у зону військових дій у Донецьку.

Зі слів жінки, з першого дня йому видали одяг,який він носить і по сьогодні, не маючи можливості змінити на чисту. Хлопець пішов до військкомату в шльопанцях, тепер в них і воює.

Мати ходила до військкомату аби з’ясувати хто відповідає за те, що солдати воюють в гумових шльопанцях і не мають змінного одягу. Але знайти відповідальних там їй не вдалось. Не зважаючи на те, що жінка  наполегливо питала депутатів про те, хто має нести відповідальність за комплектацію спорядження військових, у Волинської обласної ради також не знайшлось нікого хто зміг би пояснити ситуацію. Тож мати за свої кошти купила спецодяг та змінне спіднє і відправила своїй дитині.

Також у жінки виникло чимало інших запитань. Зокрема вона запитала чи буде виданий якій небуть документ, який підтверджуватиме що хлопець перебуває у зоні військових дій, а не на навчаннях. «Підніміть руку чиї діти, чиї внуки, чиї зяті там…» - попросила вона. Ніхто з депутатів та посадовців руки не підняв. Натомість голова Волинської обласної ради Валентин Вітер перебив жінку, сказавши, що вона задає питання не тим, та продовжив розглядати заплановані сесійні питання.