Випускники, учні та дошкільнята Луцька медогляди відтепер проходитимуть значно швидше. Про це розповіла головний лікар Луцької дитячої поліклінки Оксана Липинська під час звіту про роботу міського управління охорони здоров'я за перше півріччя 2014 року, - пише Інформаційне агенство Волинські новини.

«Тепер разом із професійним лікарем у кабінеті будуть знаходитися дві медсестри. Вони перевірятимуть дітей, у яких немає жодних скарг на самопочуття, і їм необхідна лише довідка до школи чи університету. А сам лікар буде приділяти більше уваги дітям, які вже колись страждали на певні недуги», - пояснила Оксана Липинська.

Свою позицію вона аргументує тим , що графік роботи лікарів дуже перевантажаний, через великий наплив учнів та випускників. А це призводить до всіляких незручностей серед відвідувачів і працівників лікарень.

Головний лікар дитячої поліклініки також розповіла, що значно зменшилася кількість фахівців, у яких потрібно буде обстежитися, із 7-8 до 4.

А ще пані Липинська зауважила, що батьки майбутніх першокласників не думають про 1 вересня заздалегідь, а починають активізовуватися лише в останні літні дні. А це і викликає найбільше завантаження у роботі медичного персоналу. «Про перше вересня потрібно думати ще 1 січня», - сказала Оксана Липинська.