Апеляційний суд амністував чоловіка, який 4 роки провів у СІЗО і випустив з-під варти просто у залі суду.

Три товариша потрапили на лаву підсудних через свій сумнівний бізнес. З матеріалів справи відомо, що чоловіки займалися тим, що допомагали переганяли, розмитнювали та оформляли в Україні автомобілі з-за кордону.

Бізнес чоловіки облаштували уже давненько, більше ніж 10 років тому, адже саме стільки вже триває судова тяганина.

З матеріалів судового слідства стало відомо, що чоловіків звинувачують у шахрайстві, тобто в тому, що вони брали гроші у людей для купівлі автомобілів, потім переоформляли їх на інших людей, а згодом і продавали.

Бізнесмени пройшли не один суд І інстанції, та не одну апеляцію.

Зрештою, у травні цього року двох чоловіків виправдали у зв’язку з недоведеністю вини у вчиненні злочинів, а третього засудили до 9 з половиною років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Окрім шахрайства його звинувачують в організації злочинної групи.

Однак вирок Луцького міськрайонного суду від 16 травня взявся оскаржувати прокурор, який в апеляційній скарзі запевняє, що Луцький міськрайонний суд не дослідив усі показання свідків та докази по справі.

У свою чергу обвинувачений, який уже 4 рік перебуває в СІЗО, подав клопотання про застосування до нього Закону «Про амністію 2014».

І уже на судовому засіданні в Апеляційному суді обвинувачений розповів, що насправді не вчиняв ніякого злочину.

Зі слів чоловіка стало відомо, що він уже давно займався таким бізнесом і навіть мав кілька своїх «клієнтів», яким допомагав зареєструвати автомобіль у відділах МРЕВ, розмитнити та й взагалі перевезти до України.

Обвинувачений запевняв, що і суд довів той факт, що це не він гроші взяв і не повернув, а навпаки – позичив людям, які по цій справі виступають потерпілими.

«З потерпілим я знайомий вже давно, і раніше все було нормально. Він казав, що купує собі за кордоном автомобіль, але його треба перегнати і розмитнити. Він має дає гроші і я вже сам розмитнюю автомобіль, і так далі. Так у нас було з 4 автомобілями. Але одного разу він знову до мене звернувся, що він не має коштів на 2 автомобілі. Я йому позичив гроші, але він мені їх не повертав, то я й оформив автомобілі на своїх рідних. Звідки я знаю поверне він мені гроші чи ні?», - пояснював суду обвинувачений.

«Після цього  ми довго сварилися, але гроші він не повертав. То в чому тут шахрайство чи злочин я не розумію», - продовжував чоловік.

Захисники підсудних також підтримали клопотання про застосування до обвинуваченого Закону «Про амністію 2014».

Зрештою колегія суддів Волинського апеляційного суду відхилила апеляційну скаргу прокурора та задовольнила клопотання обвинуваченого про застосування до нього Закону «Про амністію 2014». Крім того постановила звільнити обвинуваченого  з під варти прямо у залі суду. Зауважимо, що такого розвитку подій не очікував ніхто, адже як заявив сам обвинувачений усі 4 роки, що він знаходився під вартою він провів у судах і вже й не вірив, що  його таки звільнять.