Про те, що заклад «Карабас Барабас», що на проспекті Соборності працює з порушенням законодавства стало відомо під час 62 сесії Луцької міської ради. Стосовно цього депутат міськради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук озвучив депутатський запит.

«До мене, як до депутата звернулися мешканці проспекту Соборності, яких турбує сумнівна діяльність закладу «Карабас Барабас». Люди переймаються тим, чи законно було встановлено цей заклад. Крім того, законодавством передбачено, що площа тимчасових споруд не може перевищувати 30 м.кв., однак «Карабас Барабас» має значно більшу площу. Тому прошу провести перевірку і в разі виявлення порушень вжити заходів щодо його демонтажу. Люди дивуються як одні підприємці мусять роками вибивати дозвіл на встановлення тимчасових споруд, а інші за кілька тижнів», - заявив Ігор Поліщук.

Спочатку депутати не підтримали запит Поліщука, однак його колега Богдан Шиба запропонував поставити питання на переголосування.

Депутат Роман Бондарук у свою чергу наголосив на тому, що міський голова не проголосував.

«Я сам знаю за що мені голосувати, а за що ні», - відповів Микола Романюк, - «Тим більше, що я проголосував».

Зрештою з другої спроби депутати таки підтримали запит Ігоря Поліщука стосовно перевірки законності встановлення «Карабас Барабасу».

Луцька пивоварня під брендом «Карабас Барабасу» з однойменними пивними клубами - бізнесовий проект до якого причетний син мера Луцька Миколи Романюка. 

Він розпочався кілька років тому зі скандальної в Луцьку історії з реконструкцією колишнього комунального закладу дитячого кафе «Буратіно», яке у не зовсім законний спосіб опинилося у приватній власності і невдовзі стало торговим центром. Таким чином співзасновниками ТзОВ ВТП «Буратіно» стали Володимир Романюк, батько  депутата Луцькради Григорій Козюра та дружина підприємсця Сергія Були Ірина Стецюк.  

На базі нового «Буратіно» відкрився пивний заклад і пивоварня «Карабас Барабас», а ще одне літнє кафе цьогоріч відкрилося неподалік міського РАЦСу. На землі, яка відводилася для обслуговання будівництва багатоповерхівки цих самих ділків. Незрозумілим чином зділянці змінили цільове призначення і відкрили філіал пивбару. 

Отак виходить, що наближені  до Луцького градоначальника бізнесмени почали з «Буратіно», а коли тема втілилася, вирішили стати карабасами барабасами і керувати процесами міста наповну.