Як вже повідомлялось раніше, рейдовою групою Маневицької рибоохоронної дільниці спільно з прикордонниками та службою охорони НПП «Прип'ять-Стохід» на озері Білому Любешівського району, 19 червня 2013 р. був затриманий житель с. Невір – гр. Лінік Руслан Михайлович, який здійснював незаконний вилов риби допомогою промислових знарядь лову (сіток) з дерев’яного човна. Під час цього він зловив велику кількість цінних порід риби: карась звичайний (золотий) – 19 екз., лин – 2 екз., щука - 1 екземпляр, - інформують у прес-службі Волинської рибоохорони.

 


Основну частину вилову становив карась звичайний (золотий) Carassius carassius, який з метою збереження і відтворення рідкісних видів, що перебувають під загрозою зникнення, занесений до Червоної книги України (тваринний світ), як вразливий вид. Озеро Біле Любешівського району відноситься до природно-заповідного фонду і відноситься до водойм загальнодержавного значення. Підрахунки показали, що зазначеними діями громадянин заподіяв шкоду рибному господарству України на суму 6381,00 грн.

 

 

Результати такої рибалки викладені у рішенні Любешівського районного суду від 24 червня 2014 р., згідно якого гр.Лініка Р.М. визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушенні за ст.85 ч.4 КУпАП (грубе порушення правил рибальства) та порушника зобов’язано компенсувати заподіяну шкоду рибному господарству України в розмірі 6381,00 грн.